De Lapjesschuur, stoffen winkel, Dirksland

Historie


In oktober 1996 zijn we begonnen met de verkoop van modestoffen en fournituren vanuit huis.
 
In maart 1997 is de stoffenwinkel aan de Kaai geopend. Het is een authentiek oud pakhuis aan de Haven van Dirksland. Daar gingen wij verder met het verkopen van zeer veel soorten modestoffen en standaard stoffen o.a. Badstof, jeans, fleece, lakenkatoen enz. enz.
 
Begin 2008 zijn wij begonnen met deze website met webwinkel en u bent van harte welkom om eens rustig rond te kijken.
Er zullen ook steeds veranderingen plaats vinden. Zoals nu het uitbreiden van onze baby en kinder- decoratiestoffen, die het komende voorjaar weer verder zal gaan groeien.
Ook breiden we steeds meer uit met de modestoffen van de firma Nooteboom Textiles die bekend staan om hun goede kwaliteit.
 
Wij hebben nu deze online stoffenwinkel, zodat u met onbeperkte openingstijden via internet, wanneer het u uitkomt ten alle tijden online stoffen kunt inkopen. 

In 2014 zijn we begonnen met het bouwen van een groot magazijn bij ons huis. De winkel is inmiddels gesloten. Eind december 2015 en januari 2016 is alle voorraad overgegaan naar dat magazijn. Veel meer ruimte en gemak voor ons. We kunnen nu nog sneller de bestellingen verwerken en reageren. 


 
 
Hieronder staat het verhaal van Jan Valkenburg, de man die onze website gemaakt heeft. Het onderstaande verhaal over onze site stond op zijn website in zijn portfolio. Met zijn toestemming hebben we dit overgenomen.
                                                                                             
Begin Februari kreeg ik een belletje van een klant op het werk. De heer G. Kengen wilde nog voordat de website gebouwd ging worden een afspraak maken op kantoor, zodat we de website konden doorspreken en goed konden gaan uitwerken. Nadat hij op kantoor geweest was ben ik begonnen met het uitwerken van de website. Hij had duidelijk aangegeven wat voor een lay-out hij en zijn vrouw wilde hebben, wat het een heel stuk eenvoudiger maakt om een website te bouwen die naar wens van de klant is. Lay-out voor de website in elkaar gezet met het programma PhotoShop en deze naar dhr. Kengen gestuurd. Dhr. Kengen vond de layout mooi, maar zijn vrouw.... Maar zijn vrouw had toch andere idee, ze vond de layout van de website heel mooi, maar dat geel.....

Ik had namelijk de rits en een paar lijnen de kleur geel gegeven om de boel in balans te brengen. Na hun reactie heb ik de kleur geel veranderd naar roze en hierop de rest van de website uitgewerkt. De website bevat een aantal standaard modules van Proximedia, een aanpasbare pagina, gastenboek, contact formulier en niet te vergeten een webshop. Pas bij de webshop begonnen de echte problemen. Wat ik namelijk nog niet verteld heb is dat dhr. Kengen en zijn vrouw een stoffenwinkel hebben in Dirksland. Deze stoffen worden in lengtes, afhankelijk van wat de koper wilt hebben, verkocht in 0.50 meter, 1.5 meter. Maar laat de webshop van Proximedia dit nu net niet aankunnen. De webshop werkt alleen met hele aantallen en niet met halve aantallen. Normaliteit worden er hele producten verkocht, bijvoorbeeld 10 knopen.

Wat de webshop dan weer wel deed was, wanneer je 1.5 meter stof bestelde dat hij dit netjes berekende. Echter bestel je nog eens 1.4 meter van dezelfde stof, wat een totale lengte van 2.9 meter maakt, wordt dit afgerond op 2 meter stof. Iets was niet de bedoeling is.

Dit tegen dhr. Kengen verteld en gekeken of er andere oplossingen mogelijk waren. De prijs van de stof in CM in de webshop plaatsen, maar dat zou betekenen dat stof van 35 cent per meter dan 1 euro per meter gaat kosten. De stof wordt dus 65 cent per meter duurder. Ik hoef natuurlijk niet te vertellen dat dit geen optie is.

In de tussentijd heb ik intern lopen zoeken naar een oplossing voor het probleem, welke echter niet voor handen was. Enigste optie die op dat moment nog restte was dat er bij de klantenservice naar een oplossing gezocht zou gaan worden.

Op een gegeven ogenblik heb ik het heft in eigen handen genomen en zonder kennis van de scripttaal ASP van Microsoft ben ik in de front-end code van de webshop gedoken en na een volle dag testen is het uiteindelijk gelukt om de webshop aan te passen, zodat alles wat dhr. Kengen en zijn vrouw nodig hadden om hun stofjes te kunnen verkopen mogelijk werd. Gelijk dhr. Kengen opgebeld met het goede nieuws. Hij hartstikke blij. Zijn vrouw had immers al de webshop ingericht met meer dan honderd producten.

Afgelopen dinsdag kwam dhr. Kengen op kantoor langs zodat we de puntjes op de i konden zetten en we hebben de website http://www.lapjesschuur.nl online gezet. Mocht je nog een stukje stof nodig hebben......

Via dit kanaal wil ik dhr. Kengen en zijn vrouw veel plezier wensen met hun website.
 
                                                                      http://jv-dezign.com/
                                     
VOF De Lapjesschuur -- Kaai 17 -- 3247 BE Dirksland -- Telefoon: 0187-602410 Mobiel: 06-15056847 -- -- lapjesschuur.nl